Testtijdrit Borlo

Apr 25, 2015

Testtijdrit Borlo

Na alweer ziek zijn was dit een perfecte test om te zien waar ik stond. Mijn doel was om als 10de te eindigen en dus 3 rensters achter mij te laten. Vandaag trok ik naar de tijdrit samen met mama en Jelle die nogmaals meeging als verzorger. Waarvoor dank. Papa kon niet mee, te veel werk. De dames elite moesten 2 ronden afleggen van 10km. Een glooiend parcours met een 4-tal hellingen.
Ik had er zin in. De benen voelden goed bij de verkenning. Mijn opwarming op de rollen verliep ook vlot, er zat kracht op mijn benen. Zonder stress en met veel zin vertrok ik naar de start. Al meteen na de eerste bocht begon het klimwerk, wind op kop. Het verliep goed. Ik focuste me deze keer meer op kracht duwen dan op souplesse. Daar had ik vandaag geen moeite mee. De eerste ronde verliep fraai vlot. Bij het ingaan van de 2de ronde was de eerste klim een stuk langer door het aanloopstuk naar de plaats waar ik startte. Daar viel ik even stil, maar door het luide aanmoedigen van uit de auto kon ik al vlug weer op snelheid komen.  Op de laatste klim voor de meet ging ik nog vlot. Ik had snelheid en moest enkel doorduwen bij de laatste meters. Op enkele 100m van het einde duwde ik de laatste beetjes kracht uit mijn lichaam.
Volledig uitgeteld kwam ik over de meet. Het was lang geleden dat ik nog zo diep was geweest. Ik had wat tijd nodig om eindelijk terug op adem te komen.
Tevreden blik ik terug op deze tijdrit. Ik heb alles  gegeven van mezelf. Dieper kon ik niet gaan, de kracht zat goed, souplesse gedraaid waar het moest, geen tegenslag.
Ik eindigde als 10de net zoals mijn vooropgesteld doel. Perfect dus. Voorlopig zat er niet meer in. Ik blijf nog steeds trainen op mijn kracht. Volgend weekend rij ik vrijdag in Boortmeerbeek en zondag in Sinaai.  

Nog geen uitslag online geplaatst.Tags:
Category: Wedstrijdverslag